уторак, 23 априла, 2024

20 godina sa vama
Održana 15. manifestacija „Dani dijaspore“ u Urovici

Održana 15. manifestacija „Dani dijaspore“ u Urovici

Minulog vikenda u negotinskom selu Urovica održani su 15. „Dani dijaspore“, tradicionalna manifestacija koja neguje narodno stvaralaštvo, a održava se u okviru programa „Negotinskog leta“.

MZ Urovica, Evropsko udruženje prijatelja Urovice i Udruženje penzionera organizovali su u subotu 9. jula 15. po redu manifestaciju „Dani dijaspore“. U kulturno umetničkom programu nastupilo je sedam KUD-ova iz raznih krajeva Srbije. Prema rečima Jovice Stanojevića potpredsednika Evropskog udruženja prijatelja Urovice velika je radost za organizatore što su uspeli da okupe veliki broj učesnika, nakon godina u znaku pandemije koje su i ovu manifestaciju kao i mnoge druge stavile na pauzu.

„Dijaspora i meštani Urovice dugi niz godina uspešno sarađaju na raznim poljima, pored manifestacije „Dani dijaspore“ zajedničkim sredstvima i snagama realizovano je mnogo infrastrukturnih projekata“, istakao je Dragiša Ivković odbornik u SO Negotin iz ovog sela.

Pored kulturno umetničkih društava iz okruženje, zapažen nastup na „Danima dijaspore“ imao je i ansambl KUD-a „Kostolac“ iz Kostolca.

Bila je ovo još jedna prilika da čvrste veze dijaspore i matice još više ojačaju, a u prilog tome govori i veliki broj ljudi koji su u subotu došli u Urovicu kako bi ispratili 15. „Dane dijaspore“.

Related posts