петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Infrastrukturni projekti za bolju budućnost Kladova

Infrastrukturni projekti za bolju budućnost Kladova

Кladovo, podunavska varoš na krajnjem istoku Srbije tokom poslednje dve godine otvorilo se na oba putna državna pravca, prema Zaječaru i Beogradu. Ova Opština poput mnogih opština u našoj zemlji koje su udaljene od auto puteva i velikih administrativnih centara, svoju šansu vidi u turizmu. Dobri putevi su jedan od važnijih uslova za dolazak turista u ovaj kraj, a činjenica da je Kladovo na međi sa Rumunijom koja je u EU dodatno značaj uređenih saobraćajnica.

Nakon kompletno rekonstruisanog državnog puta Кladovo-Brza Palanka u dužini od 23,5 kilometara sa izgrađenim mostom kod Milutinovca, u prošloj godini urađena je sanacija skoro 40 kilometara putnog pravca Кladovo-Donji Milanovac na teritoriji opštine Кladovo.

Rekonstrukcija Gradske zelene pijace u Kladovu koja je u funkciji je od 1958. godine, a upotrebnu dozvolu dobila 1962. godine i zauzima strogi centar grada, predstavlja još jednu značajnu investiciju koja je realizovana u ovoj opštini. Realizacijom projekata rekonstrukcije vrednosti blizu 19 miliona dinara povećan je nivo higijenske ispravnosti i bezbednosti namirnica na zadovoljstvo prodavaca i kupaca.

U prvoj fazi obnove gradske zelene pijace posle popločavanja partera površine 1360 kvadrata 2019. godine postavljeni su kontejneri – euro model za prodaju mleka i mlečnih proizvoda, rashladne vitrine, montirane su 32 nove tezge koje imaju nastrešnice. Rekonstrukcija je koštala nešto više od 13 miliona dinara. Osim radova na pijaci obnovljena je i pristupna staza od Obilićeve ulice do ulaza u pijacu. U okviru druge faze rekonstrukcije pijace, behaton kockama popločan je parter površine 1150 kvadrata. Na tom prostoru montirano je 12 novi tezgi, radove vredne blizu 6 miliona dinara koje je iz budžeta finansirala lokalna samouprava. Realizacijom druge faze projekta obnovljena zelena pijaca dobila je nove sadržaje koji su dodatno poboljšalii uslove za njeno funkcionisanje.

Related posts