четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
U Negotinu je u toku konkurs za podsticaje u poljoprivrednoj proizvodnji

U Negotinu je u toku konkurs za podsticaje u poljoprivrednoj proizvodnji

U Negotinu je u toku konkurs za podsticaje u poljoprivrednoj proizvodnji, konkursom su obuhvaćene sve grane poljoprivrede, a vlasnici registrovanih poljoprivrednih gazdinstava dokumentaciju mogu podneti do 3. juna do kada ovaj javni poziv traje. Sredstva koja su ove godine opredeljena za mere podstivcaja u poljoprivredi iznose preko 20 miliona dinara.

„Opština Negotin je i ove godine obezbedila značajna sredstva za poljoprivredu, vlasnici registrovanih poljoprivrednih gazdinstava ove godine mogu računati na 100% povraćaja novca za podizanje jednog hektara vinograda, koja je trenutno najznačajnija mera podrške“, ističe Dragan Radosavljević opštinski većnik zadužen za poljoprivredu.

Prema podacima iz ranijeg perioda, poljoprivredni proizvođači na teritoriji opštine Negotin u velikom broju koriste lokalne podsticaje.

Radosavljević je naglasio da ograničenja ne postoje kada su lokalne mere u pitanju, može svako da konkuriše bez obzira da li je konkurisao prošle godine i ostvario pravo na podsticaje, jedino je uslov da ne konkurišu za istu mere na republičkom i lokalnom konkursu. On je još jednom podsetio da proizvođači ukoliko imaju nejasnoća, problema sa dokumentacijom ili neka pitanja, treba da kontaktiraju nadležne u opštinskoj upravi ili savetodavce u PSSS Negotin.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts