четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Opština Kladovo 26. aprila obeležava Dan opštine

Opština Kladovo 26. aprila obeležava Dan opštine

Opština Kladovo 26. aprila obeležava Dan opštine u znak sećanja na događaje iz 1867. godine kada je turski izaslanik predao je ključeve tvrđave Fetsilam artiljerijskom kapetanu Milutinu Jovanoviću i ona je kao šest tvrđava simbol predaje turske vlasti srpskome narodu. Svečanost obeležavanja ovog značajnog datuma počinje u ponedeljak, 25. april uskršnjim koncertom AKUD  „Polet“ Kladovo u Domu kulture Kladovo.

Dan kasnije na sam dan opštine u 10.00 časova predviđeno je polaganje cveća na spomen obeležju u tvrđavi Fetislam, a sat kasnije u 11.00 časova uslediće svečani prijem gostiju u vili „Ruža“, za 18.00 sati na platou Doma omladine planiran je kulturno umetnički program „Vesela čaršija“, učestvuju AKUD „Polet“, OMŠ „Konstantin Babić“, „Rea dens“, Sportski savez opštine Kladovo, koncert kladovskih grupa i izvođača Istog dana u 19.00 časova u Domu kulture Kladovo biće otvorena prva samostalana izložba crteža autora Ivana Zarića iz Kladova, pod nazivom „Biseri grafita“.

U sredu 27. april u 20.00 časova u Domu kulture Kladovo publika će biti u prilici da pogleda komediju Branislava Nušića “Narodni poslanik“ zaječarskog pozorišta. U okviru obeležavanja Dana opštine Kladovo do 27. aprila traje i  „Vesela čaršija“ na platou ispred Doma omladine , tradicionalna izložba starih zanata, ekoloških i etno proizvoda.

Related posts