петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
U 2021. godini Muzej „Krajine“ realizovao brojne projekte

U 2021. godini Muzej „Krajine“ realizovao brojne projekte

2021. godina je u odnosu na prethodnu godinu bila znatno povoljnija kada su u pitanju aktivnosti Muzeja „Krajine“ u Negotinu. Pored uspešne realizacije brojnih projekata, sa dolaskom leta muzej je u okviru manifestacije „Negotinsko leto“ priredio brojne događaje i priredbe na otvorenom.  

Protekla godina uprkos aktuelnoj pandemiji protekla je znaku mnogobrojnih aktivnosti u Muzeju „Krajine“ u Negotinu. to se pre svega odnosi na realizovane projekte koje je podržalo i ministarstvo kulture. Kako ističe Ivica Trajković direktor Muzeju „Krajine“ bilo je dosta projekata, a oni najznačajniji su iz oblasti arheologije.

Trajković je naglasio da već drugu godinu zaredom mistarstvo odobrava sredstva kroz razne konkurse za proces digitalizacije. Delom tih sredstava kupljen je skener za skenirane većih formata koji je naraspolaganju i ostalim ustanovama u Negotinu.

Muzej Krajine je u toku prošle godine učestvovao u javnim radovima, gde je u trajanju od četiri meseca bilo angažovano pet radnika na lokalitetima i u objektima koje pokriva muzej Krajine. dir. Trajković kaže da je trenutno u toku i program „moja prva plata“ u okviru kojeg su angažovani jedan etnolog i jedan muzejski vodič.

Related posts