петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Skupština grada Zaječara usvojila prvi rebalans budžeta za ovu godinu

Skupština grada Zaječara usvojila prvi rebalans budžeta za ovu godinu

Odbornici Skupštine grada Zaječara usvojili su prvi rebalans gradskog budžeta na 9. sednici, kao i Odluku o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije Završnog računa budžeta grada Zaječara za 2021. godinu. Na dnevnom redu se našao i niz Rešenja o usvajanju Finansijskih izveštaja brojnih ustanova na teritoriji grada.

Odlukom o prvoj izmeni i dopuni budžeta grada Zaječara za 2022. godinu ukpupan budžet se uvećava za 169.215.000 dinara, tako da ukupna planirana sredstva budžeta iz svih izvora finansiranja iznose 2.209.442.000 dinara.  Kako je obrazlažući ovu odluku rekla Valentina Đuričić načelnica odeljenja za budžet i finansije, razlog za izmenu i dopunu odluke o budžetu je povećanje primanja od prodaje nepokretnosti i pokretnih stvari u svojini grada i usaglašavanje ostalih prihoda koji su ostvareni vu večem iznosu od planiranih.

Odbornici opozicije su kritikovali odluku o prvom rebalansu budžeta, ističući da je rebalans nerealan. Uglješa Đuričković odbornik sa liste „Zaokret“ je rekao da to znači da je privredna aktivnost sve gora i da je sve manje ljudi koji žive u Zaječaru.

„Projekcija najvažnijeg akta koji jedna vlast ima u sprovođenju svoje politike je bolja nego ikada“, rekao je predsednik Skupštine grada Zaječara Stefan Zankov. On je naglasio da jeko važno šta taj akt sadrži i koji su elementi koji potkrepljuju te cifre koje su u budžetu date.

Skupština grada Zaječara je na 9. sednici usvojila i  program podrške za sprovodjenje mera poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Zajecar, kao i niz rešenja o usvajanju Finansijskih izveštaja brojnih ustanova na teritoriji grada

Related posts