субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Ministar Tomislav Momirović: Nove investicije i infrastrukturni projekti u Zaječaru

Ministar Tomislav Momirović: Nove investicije i infrastrukturni projekti u Zaječaru

Ministar građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе Tomislav Momirović prilikom posеtе Timočkoj krajini sastao se sa gradonačеlnikom Zajеčara, Boškom Ničićеm. Ministar je ovom prilikom najavio nastavak investicija u putnu infrastrukturu. On je sa gradonačelnikom Zaječara obišao lokaciju gde su započeli radovi na rekonstrukciji Brusničke petlje. Kako je projektom predviđeno radiće se deonica u dužini od 4.600m, a vrednost investicije je oko 75 miliona  dinara.

„Imali smo priliku da obiđemo po lokaciju gde su započeli radovi na Brusnička petlja – Brusnik, ostalo je 4600m tog puta koji treba da se uradi kako bi se stiglo do Rajačkih pivnica, ova investicija je vredna 75 miliona dinara. Mi smo do sada uradili deo do brusničke stanice prema selu Tamnič gde je granica zaječarske i negotinske opštine, sada smo dogovorili da se radi i deonica prema Metrišu“, istakao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Ministar Tomislav Momirović je nakon sastanka u gradskoj upravi istakao da je primarni cilj ministarstva na čijem je čelu da se Zaječaru pruži još veći podstrek kako bi se poboljšao kvalitet života u ovom gradu.
„Moramo da izgradimo obilaznicu oko Zaječara, moramo da učinimo da Zaječar bude jedan od atraktivnijih gradova za život i mislim da sa svim infrastrukturnim projektima to možemo da uradimo“, rekao je ministar Momirović.

Tema sastanka bio je i projekat rekonstrukcije kanalizacione mreže u čitavom gradu, sa pogonom za prečišćavanje otpadnih voda i priključenjem svih gradskih i prigradskih naselja, kao i sela Grljan, Veliki Izvor, Zvezdan i Gamzigrad sa Gamzigradskom Banjom, vredan blizu 40 miliona evra.

Related posts