субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Vatrogasci su tokom prošle godine gasili čak 422 požara na otvorenom

Vatrogasci su tokom prošle godine gasili čak 422 požara na otvorenom

Prema podacima odeljenja za vanredne situacije u Zaječaru u toku 2021. godine na teritoriji Zaječarskog okruga bilo je  786 intervencija, dok su nadležni od početka ove godine intervenisali 124 puta. Kako ističu u tom odeljenju dve trećine tih intervencija čine požari.

Vatrogasno spasilački bataljon Zaječar u toku 2021. godine intervenisao je 786 puta, od tog broja 638 intervencija bili su požari. Kako ističe Branislav Matić načelnik odeljenja za vanredne situacije u Zaječaru vatrogasci su tokom prošle godine gasili čak 422 požara na otvorenom, on navodi  da je od početka ove godine bilo je 124 intervencija, od toga 108 požara, dok je 52 požara na  bilo  otvorenom prostoru.

Prema statističkim podacima uzrok požara na otvorenom je uglavnom ljudki faktor, a načelnik Matić je podsetio da sa dolaskom proleća i početkom poljskih radova postoji i veća opasnost od izbijanja požara, pošto kako kaže ljudi i dalje imaju lošu navika da spaljuju biljne ostatke.

Na pitanje da li ekipe vatrogasaca stižu na vreme i do najudaljenijih i teže pristupačnih lokacija, Matić kaže da su do sada uvek intervenisali na vreme bez obzira na okolnosti.

Tendencija resornog ministarstva je poboljšanje uslova rada pripadnika sektora za vanredne situacije. U protekle tri godine odeljenje u Zaječaru dobilo je 13 vozila i opremu, a zaposleno je i 28 novih radnika. Odeljenja za vanredne situacije u Zaječaru trenutno broji 78 zaposlenih koji brinu o bezbednosti građana.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts