utorak, 5 jula, 2022

20 godina sa vama
Narodna biblioteka „Dositej Novaković“ u Negotinu pripremila i objavila dve monografske publikacije

Narodna biblioteka „Dositej Novaković“ u Negotinu pripremila i objavila dve monografske publikacije

Narodna biblioteka „Dositej Novaković“ u Negotinu tokom prošle godine pripremila je i objavila dve monografske publikacije, „Negotin i Krajina, moj drugi zavičaj“ autora dr Špira Vukovića i „Moj životni put“ Milice Miletić. Knjige opisuju Negotin u vremenu kada su junaci knjiga živeli, što predstavlja pravu riznicu podataka za buće hroničare Negotina.

Narodna biblioteka „Dositej Novaković“ u Negotinu tokom prošle godine pripremila je i objavila dve monografske publikacije, „Negotin i Krajina, moj drugi zavičaj“ autora dr Špira Vukovića i „Moj životni put“ Milice Miletić. Druga knjiga je kako ističe Milorad Grbović direktor biblioteke, nastala u okviru projekta koji je finansiralo ministarstvo kulture i informisanja.

 Knjiga „Moj životni put“ Milice Miletić opremljena je fusnotama i napomenama, a bogata je i dokumentima iz porodične arhive porodice Miletić. Pored muzeja u Kruševcu na ovom projektu je sa negotinskom bibliotekom sarađivao i muzej „Krajine“ iz Negotina obzirom da u svom depou poseduje slikarske crteže Milice Militeć, koji su bitan segment pomenute publikacije. Obe knjige „Negotin i Krajina, moj drugi zavičaj“ i „Moj životni put“ Milice Miletić opisuju Negotin u vremenu kada su junaci knjiga živeli, što predstavlja pravu riznicu podataka za buće hroničare Negotina.

Direktor Narodna biblioteka „Dositej Novaković“ u Negotinu Milorad Grbović ističe da su u okviru ovog projekta koji je finansiski podržalo resorno ministarstvo napravljeni panoi, njih oko tridesetak na kojima su reprodukcije radova Milice Miletić i dokumentacija koja se može naći i u knjizi. Kako naglašava panoi su deo izložbe koja će pratiti promociju knjige širom Srbije. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts