четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama

U Zaječaru počelo postavljanje prvih automackih radarsko/kontrolnih kamera

Od danas je u gradu Zaječaru počelo postavljanje prvih automatskih radarsko/kontrolnih sistema za kontrolu i kažnjavanje prekršioca saobraćajnih propisa (brzine, nasilničke vožnje, pogrešnog parkiranja i sl.).

-Prekršiocima propisa kazne će, na osnovu snimaka kamera, najnovije tehnologije, iz PU Zaječar, automatski stizati na kućnu adresu.

Ovim sistemima, u narednih par godina, biće pokrivene sve važnije saobraćajnice u gradu i prilazi gradu, a grad će uložiti značajna sredstva, uz pomoć Republike, i u proširenje video nadzora u gradu, kako bi se sprečile štete koje pojedinci nanose infrastrukturnim objektima i opremi (klupe, žardinjere, korpe za otpatke, drveće i sl.). U narednom periodu radiće se na tome da se JKP “Parking servisu” obezbede sredstva za kupovinu vozila i opreme za sistem “oko sokolovo” koje će sankcionisati nepropisno parkiranje koje je uzelo maha u našem gradu, najavio je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

izvor; zajecar.info

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts