петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Devetoro nezaposlenih negotinaca uskoro će započeti sopstveni posao

Devetoro nezaposlenih negotinaca uskoro će započeti sopstveni posao

Devetoro nezaposlenih negotinaca sa evidencije NSZ uskoro će započeti sopstveni posao, naime oni su  potpisali ugovore o dodeli sredstava za samozapošljavanje sa predstavnicima opštine Negotin i NSZ. Prema trogodišnjem Lokalnom akcionom planu Opštine Negotin koji se realizuje od ove godine za zapošljavanje iz opštinskog budžeta se izdvaja 2 miliona dinara za samozapošljavanje i stručnu praksu.

Lokalna samouprava je za samozapošljavanje devet osoba izdvojila 1.200.000 dinara, dok je  republika Srbija preko Nacionalne službe za zapošljavanje za te namene opredelila još 1.050.000 dinara.

Prema podacima NSZ filijale Bor na evidenciji je trenutno 1982 nezaposleniih osoba sa teritorije opštine Negotin, od tog 1077 su žena. Taj broj će u buduće biti manji, obzirom da će devetoro nezaposlenih negotinaca uskoro započeti svoj biznis, među njima je i pet žena.

Prema trogodišnjem Lokalnom akcionom planu Opštine Negotin koji se realizuje od ove godine za stručnu praksu tri lica lokalna samouprava je opredelila 800.000 dinara.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts