петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Menja se fizionomija Timočke krajine u pozitivnom smislu

Menja se fizionomija Timočke krajine u pozitivnom smislu

Fizionomija Timočke krajine se drastično menja i to u pozitivnom smislu, uprkos aktuelnoj pandemiji putna infrastruktura je dobrim delom obnovljena, dok se realizacija nekih drugih započetih projekata očekuje u sledećoj godini. Načelnik Zaječarskog okruga Vladan Paunović ističe za našu televiziju da se radovi nastavljaju i u narednom periodu, jer je to kako kaže u najboljem interesu građana.

„Cela Srbija je u proteklih desetak godina promenila izgled, ne samo Timočka krajina i tek nam predstoje ozbiljni radovi u narednom periodu“, ističe Vladan Paunović načelnik Zaječarskog okruga. On dodaje da su svi ti projekti započeti sa ciljem da se podigne kvalitet života građana u ovom delu zemlje, jer kako ističe Srbija je deo Evrope, a Timočka krajina je sastavni deo Srbije.

Infrastruktura je ove godine bila primarna, a u prilog tome ide i podatak da se u svim opštinama i gradovima timočkog regiona radi neki kapitalni projekat. Pored sanacije i rekonstrukcije putne infrastrukture, realizuju se značajni komunalni projekti i rešava se pitanje vodosnabdevanja.

Paunović naglašava da je resorno ministarstvo prihvatilo da finansira prostorni plan područja posebne namene akumulacije Bogovina sa 40 miliona dinara i kako kaže ,s tim se ulazi u 2022.godinu, a akumulacija Bogovina je uvršena u prostorni plan kapitalnih stvari Srbije za period od 2021. do 2035. godine. To je višenamenska akumulacija koja ima izuzetno veliki kapacitet i potencijal da kvalitet života u ovom delu zemlje promeni na bolje.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts