петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Delegacija Ministarstva zaštite životne sredine obišla u Rtkovu radove na izgradnji eko-parka

Delegacija Ministarstva zaštite životne sredine obišla u Rtkovu radove na izgradnji eko-parka

U kladovskom selu Rtkovo delegacija Ministarstva zaštite životne sredine i državni
 sekretar Aleksandar Dujanović  obišli su radove na izgradnji eko-parka. Ovaj projekat zajednički finansiraju Ministarstvo zaštite životne sredine republike Srbije sa 4.000.000,00 dinara i opština Kladovo sa 1.000.000,00 dinara. Inače rok za završetak radova je 30. novembar 2021.
Meštani sela Rtkovo nadomak Kladova do kraja novembra će dobiti kompletno sređen Eko park na prostoru gde je do nedavno bila divlja deponija. Zahvaljujući projektu lokalne samouprave za revitalizaciju tog prostora, dobijena su sredstva na konkursu ministarstva za zaštitu životne sredine i kako je planom precizirano kompletan završetak radova očekuje se do 30. novembra.

Ministarstvo zaštite životne sredine je u ovoj godini opredelilo oko 75 miliona dinara za uklanjanje divljih deponija u celoj zemlji, do sada je uklonjeno oko 500, a prema podacima koje je prikupilo ovo ministarstvo na teritoriji čitave Srbije ima preko 3,5 hiljade divljih deponija. Aleksandar Dujanović državni sekretar u ministarstvu zaštite životne sredine ističe da je saradnja sa lokalnim samoupravama ključna u finalizaciji tog projekta, što se može oceniti i na osnovu svega što je do sada urađeno u Rtkovu.

Prostor gde je nekad bilo smetlište u selu Rtkovo na skoro samoj obali Dunava sada je preuređen u dečije igralište, i ovaj projekat je resorno ministarstvo podržalo sa 4 miliona dinara, dok je opština obezbedila milion dinara.

Predsednik opštine Saša Nikolić rekao je ovom prilikom da se prilikom izrade projekta vodilo računa i o eventualnim problemima koji bi mogli nastati usled slivanja atmosverskih voda. Naime ukoliko bude bilo obilnih padavina i ta voda se slije do ovog igrališta, ivičnjaci koji su postavljeni i odvodni kanali koji su napravljni sprečiće da voda ošteti ovaj eko park.

Related posts