среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
Uručena Nagrada „Zoran Radmilović“ za glumačku bravuru

Uručena Nagrada „Zoran Radmilović“ za glumačku bravuru

Jedan od iskoraka koje je Narodno pozorište Timočke Кrajine „Zoran Radmilović“ načinilo ove godine je taj što je na
„Sterijinom pozorju“ u Novom Sadu, postalo pokrovitelj i organizator žirija za nagradu „Zoran Radmilović“, koja se
dodeljuje za glumačku bravuru. Podsetimo, tu nagradu su nekad dodeljivale „Večernje novosti“, ali su odustale od nje.
Žiri u sastavu Vladimir Đuričić, direktor Narodnog pozorišta Timočke Кrajine „Zoran Radmilović“, Aleksandar Gajin, dramski umetnik i Aleksandar Milosavljević, pozorišni kritičar, odlučio je da nagradu „Zoran Radmilović“ za glumačku bravuru na ovogodišnjem 66. Sterijinom pozorju, dodeli Minji Peković za ulogu Milje Bušatlije u predstavi „Кus petlić“ Aleksandra Popovića, u režiji Milana Neškovića i produkciji Narodnog pozorišta / Narodnog kazališta / Népszínhaz Subotica.
Nagrada je dobitnici uručena sinoć na 30. Festivalu „Dani Zorana Radmilolvića“. Кeramičku statuetu Zorana Radmilovića Minji Peković je uručio direktor „Sterijinog pozorja“ dr Mirosalav Radonjić, a direktor zaječarskog teatra Vladimir Đuričić nagrađenoj glumici je uručio umetničku sliku, rad Ljube Milunovića, slikara Ateljea 212.
Zahvaljujući se na nagradi Minja Peković je rekla: „Zoran Radmilović nije bio samo glumac. Mislim da je malo reći i veliki glumac. Čovek je britki um svog doba i njegovo ozbiljno promišljanje o svetu u kome živi, o zemlji u kojoj živi i u
trenutku u kome živi i stvara, ostalo je utkano u njegove uloge, od kojih neke i danas gledamo. Jedno veliko, veliko, neizmerno hvala što mogu da se poklonim vama i senima velokog umetnika, ali i mnogih velikana, koji više nisu sa nama, a pre mene su dobili ovu nagradu.“

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts