субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
BUDUĆNOST GRADA ZAJEČARA: Zaječar učesnik najveće atletske manifestacije na Balkanu, kros serija RTS-a

BUDUĆNOST GRADA ZAJEČARA: Zaječar učesnik najveće atletske manifestacije na Balkanu, kros serija RTS-a

Zaječar je i ove godine bio domaćin takmičenja u okviru kros serije RTS-a. Trka je  održana na Kraljevici na vašarištu u  subotu 16. oktobra. „Izuzetno mi je drago što nastavljamo svoje aktivno učešće u organizovanju jedene manifestacije koja je sigurno najveća atletska manifestacija na Balkanu“ istakao je pomoćnik gradonačelnika Zaječara Milan Stanković.

„I ovogodišnje takmičenje kao i prošlogodišnje, održano u pandemojskim uslovima, ali bitno je istaći da je ovaj sportski događaj veoma značajan za svu decu koja kroz sport jačaju svoj takmičarski duh“, rekao je Stevan Kovačević osnivač krosa RTS-a.

U okviru ovogodišnjeg izdanja Kros serije RTS-a takmičenje u Zaječaru organizovano, sa ograničenim brojem učesnika zbog epidemijske situacije, u subotu 16. oktobra na Kraljevici. Takmičenje ima 26 trka, a trke predškolskog uzrasta i učenika osnovnih i srednjih škola imaju ograničen broj takmičara. Najboljih deset takmičara u trkama predškolaca i učenika osnovnih i srednjih škola nagrađeni su diplomom, a prva tri i medaljama – zlatnom, srebrnom i brozanom. Ideja o osnivanju Krosa Radio Beograda začeta je u jesen 1990, a u zimu iste godine direktor Radio Beograda Nikola Mirkov dao je dozvolu i za pokretanje tog takmičenja. Već 20. aprila 1991. godine, na hipodromu u Sremskoj Mitrovici održan je Prvi kros Radio Beograda.Kros Radio Beograda se brzo razvijao. Zbog toga, kao najmasovnija priredba u jugoistočnom delu Evrope, dobija ime cele medijske kuće – Kros RTS-a, a  broj takmičara iz zemlje i inostranstva se povećavao iz godine u godinu.

„Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Grada Zaječara. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu

Related posts