četvrtak, 2 decembra, 2021

20 godina sa vama
Stefan Milenković nastupio na Mokranjčevim danima

Stefan Milenković nastupio na Mokranjčevim danima

Negotin će do 17. septembra biti centar muzičkih dešavanja na polju duhovne muzike, u toku su 55. Mokranjčevi dani. Uprkos činjenici da se ove muzičke svečanosti u čast Stevana Stojanovića Mokranjca održavaju u senci aktuelne pandemije, sa ograničenim brojem učesnika i publike, ipak   poštovaocima ovog festivala ponuđeni su kvalitetni programi. Treći festivalski dan protekao je uz seminar „Dirigentsko hodočašće“, koncert na gradskom trgu.

„Klasika u 11“, Izložbu Vajar Milovan Krstić, zatim Promociju izdanja „Srpske horske asocijacije“ i finalnim događejem večeri koncertom našeg proslavljenog violiniste Stefana Milenkovića uz klavirsku saradnju Hilde Švan. Milenkoviću je ovo bio peti nastup na negotinskim muzičkim svečanostima Mokranjcu u čast, za koje kaže da su bile sastavni deo njegovog odrastanja.
Pred Negotincima i njihovim gostima je još nekoliko svečarskih dana tokom kojih će moći da prisustvuju sadržajnim programima. Festivalska zastava će biti spuštena u petak 17. septembra,
nakon Кoncerta Simfonijskog orkestra Radio televizije Srbije pod dirigentskom palicom Bojana Suđića,  završne reči Dr Sonja Marinković, selektorke Festival, tradicionalnog obraćanja Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin na samom kraju festivala i  dodele priznanja 55. Mokranjčevih dana.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts