петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Izložba “U kamenu svetlosti trag” u naredne tri nedelje pred publikom u Kladovu

Izložba “U kamenu svetlosti trag” u naredne tri nedelje pred publikom u Kladovu

Biblioteka “Centar za kulturu” Kladovo će do 16. oktobra 2021. godine biti domaćin izložbe “U kamenu svetlosti trag” autorke  prof. dr Kristine Šarić sa Rudarsko – geološkog fakulteta iz Beograda. Izložba je otvorena  u sreda  29.9.2021. u galerijskom prostoru biblioteke u Kladovu.

Izložba „U kamenu svetlosti trag“  realizovana je u saradnji Austrijskog kulturnog foruma Beograd i Rudarsko-geološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a kako kažu priređivači ove postavke posetioci će doživeti dva paralelna putovanja. Jedno od tih putovanja je ono koje prati put svetlosti kroz kamen, povezano je sa austrijskom donacijom polarizacionog mikroskopa za propuštenu svetlost Rudarsko-geološkom fakultetu u Beogradu iz 2002. godine.

Direktorka  Biblioteke “Centar za kulturu” u Kladovu koja je stožer kulturnih dešavanja u ovoj podunavskoj opštine Žaklina Nikolić kaže da je ova izložba produkt višegodišnje saradnje sa ambasadom Austrije u Beogradu i Austrijskog kulturnog foruma.

Ova izložba je nastala u vreme kada je u Srbiji proglašeno vanredno stanje, te je publiku prvi put videla u novembru prošle godine u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu, posle toga je izložba pretstavljena u Užicu, Svilajncu i Donjem Milanovcu. Publika u Kladovu ovu postavku moći će da pogleda u naredne tri nedelje.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts