уторак, 23 априла, 2024

20 godina sa vama
BUDUĆNOST GRADA ZAJEČARA: Zaječar „plodno“ tle za talentovane mlade ljude

BUDUĆNOST GRADA ZAJEČARA: Zaječar „plodno“ tle za talentovane mlade ljude

Zaječarska Gimnazija koja već decenijama u nazad obrazuje izuzetne mlade ljude, ima i nastavnike koji se ističu svojim postignućima, među njima je nastavnik fizike Mladen Šljivović.



Nedavno je udruženje građana Živojin Mišić uručilo priznanja pobednicima nacionalnog takmičenja National Teacher Prize koji su predstavljali Srbiju na svetskom izboru za najboljeg nastavnika. Nastavnik fizike Gimnazije Zaječar, Mladen Šljivović, jedan je od dva ovogodišnja dobitnika.  Plaketa mu je uručena ovog vikenda na svečanosti priređenoj u hotelu Moskva u Beogradu.

Foto: http://www.gimza.edu.rs/

Šljivović je razgovoru za našu medijsku kuću pre par meseci istakao da se nominaciji nije nadao i da je iznenađen ali i počastvovan što zajedno sa još jednom koleginicom predstavlja našu zemlju na ovom izvanrednom takmičenju.

„Ja imam običaj da radim puno, slobodno mogu reči da imam i inpresivnu radnu biografiju ali i dalje nemam osećaj da sam uradio nešto veliko“, kazao je Mladen Šljivović nastavnik fizike u Gimnaziji u Zaječaru.

Na pitanje šta je presudilo da bude kandidovan, Šljivović je rekao da je to bukvalno sve što je radio.

“ Ja sam u Gimnaziji osnovao i dramsku sekciju, izvodili smo pretstave, putovali smo, imamo čak i jednog glumca koji je stasao iz te sekcije. Takođe sam se bavio i karijernim vođenjem, realizovali smo gomilu različitih aktivnosti. Postoje međunarodni projekti kojima trenutno upravljam ali pored svega toga ja nisam zapostavio rad sa talentovanim učenicima“, istakao je ovaj nastavnik fizike, dodajući da je za sve to vreme osvojeno i mnogo nagrada.

Foto:http://www.gimza.edu.rs/

U prilog činjenici da je zaječarska Gimnazija iznedrila brojne talente, govori i podatak da je određeni broj njenih đaka ostvari fenomenalne rezultate kako na domaćim, tako i na međunarodnim takmičenjima.

„Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Grada Zaječara. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.  

Related posts