среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
Zaječar u finalu takmičenja „Srbija u ritmu Evrope“

Zaječar u finalu takmičenja „Srbija u ritmu Evrope“

Zaječar se našao među 24 lokalne samouprave u Srbiji koja ima svoje predstavnike na muzičkom takmičenju  „Srbija u ritmu Evrope“. Petoro mladih zaječaraca pokušaće da 5. septembra osvoji laskavo priznanje i obezbdi prvo mesto na ovom najvećem dečjem muzičkom takmičenju.

Ove godine grad Zaječar  prvi put učestvuje na najvećem muzičkom dečjem takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“, ovo je najveći dečji festival tog tipa na „starom kontinentu“. Tradicija ovog festivala duga je 12 godina.Ovo takmičenje namenjeno je takmičarima uzrasta od 14 do 21 godine, deci i omladini Republike Srbije, koja su vrhunskog talenta za pevanje i ples.

 Tokom sedmomesečnih priprema učesnici ovog festivala usavršavali su svoj talenat za pesmu i ples uz pomoć vrhunskih stručnjaka, a izvršni direktor manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“ David Makević poručio im je da ovo učešće iskoriste i za svoju ličnu promociju, dodajući da će uskoro publika moći da vidi i spot koji je snimljen na „Romulijani“.

Meкеvić je naglasio da će pobednik biti odabran kombinacijom glasova stručnog žirija i gledalaca koji će glasati putem SMS-a. Inače Zaječar će predstavljati petora mladih, troje će pevati, a dvoje plesati i upotpuniti scenski prikaz ovog festivala.

Related posts