четвртак, 18 априла, 2024

20 godina sa vama
Završena digitalizacija bioskopa u Negotinu

Završena digitalizacija bioskopa u Negotinu

U Negotinu je kompletno je završena digitalizacija bioskopa. Ljubitelji sedme umetnosti biće u prilici da ubuduće uživaju u vrhunskim projekcijama zahvaljujući projektu čija je vrednost nešto više od deset miliona dinara. Uoči prve besplatne projekcije predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković obišao je Dom kulture „Stevan Mokranjac“  gde će publika imati kompletan audio i vizuelni  doživljaj u filmskim ostvarenjima koje će se tamo prikazivati.

U digitalizaciju bioskopa u negotinskom domu kulture do sada je uloženo više od 10 miliona dinara i sada nakon osam godina publika će konačno moći da uživa u projekcijama vrhunskog kvaliteta.
“ Uspešno smo priveli kraju digitalizaciju bioskopa i smatram da je ovo važan projekat za negotince i ljubitelje kinematografije“, rekao je predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković prilikom obilaska Doma kulture „Stevan Mokranjac“.

„Projekcija jednog od hit filmova je samo deo „Negotinskog leta““, kaže direktorka  Doma kulture „Stevan Mokranjac“ Jovanka Stefanović Stanojević, a kako dodaje negotinski dom kulture će do kraja avgusta organizovati još nekoliko zanimljivih priredbi. Za vikend je predviđen muzičko poetski kabare, namenjen najmlađoj publici, predstava će biti izvedena u muzičkom paviljonu gradskog parka u subotu u 19h.

 Predsednik Veličković je najavio da će opština Negotin,  nastaviti da investira u opremu i rekonstrukciju objekta Doma kulture. „U ovoj godini biće nastavljena rekonstrukcija svetlarnika na čeonoj strani Doma kulture, započeta prošle godine, kao i kompletna sanacija toaleta“.

„Opština Negotin ulaže sredstva da se kultura u godini posle korone vrati u punom kapacitetu, a ono što nas očekuje nakon „Negotinskog leta“ su svakako „Mokranjčevi dani“ „, najavila je Jovanka Stefanović-Stanojević, direktorka Doma kulture „Stevan Mokranjac“.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts