четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Pola veka festivala „Crnorečje u pesmi i igri“

Pola veka festivala „Crnorečje u pesmi i igri“

Sa godinom dana zakašnjenja, usled epidemioloških prilika u zemlji, pola veka Festivala „Crnorečje u pesmi i igri“ biće obeleženo ovog vikenda programom, u kome će učestvovati lokalni folklorni ansambli i dugogodišnji saradnici Festivala.  U subotu, 10. jula, u 18 i 30 sati,  na pozornici ispred Kulturno-obrazovnog centra biće održan koncert crnorečkih grupa. Svečana akademija povodom jubileja je zakazana u 20  i 30 časova u sali ustanove kulture. Na akademiji će se predstaviti instrumentalista Bokan Stanković, Jelena Jovanović, članica etno grupe „Moba“ i drugi dugogodišnji učesnici i izvođači izvorne muzike sa ovog prostora. Predviđena je i promocija kompakt diska sa tradicionalnom muzikom u izdanju Kulturno-obrazovnog centra.

U nedelju, 11. jula, biće održano kvalifikaciono takmičenje frulaša za sabor u Prislonici. Prateći program ovogodišnjeg „Crnorečja“ je izložba radova na koži i pergamentu, nastalih u periodu od 2007. do 2011. godine, na likovnoj koloniji „Rtanj“.

Izvor: http://www.boljevac.org.rs/pola-veka-festivala-crnorecje-u-pesmi-i-igri/

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts