четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Na 37. sednici SO Negotin doneta Odluka o novom kreditnom zaduživanju

Na 37. sednici SO Negotin doneta Odluka o novom kreditnom zaduživanju

Odbornici SO Negotin na 37. sednici doneli su Odluku o novom kreditnom zaduživanju, usvojili rebalans opštinskog budžeta i rešenje o izmeni članova opštinske izborne komisije. Sednica je nakon poboljšanja epidemiološke situacije održana u velikoj sali SO Negotin.

Odlukom o zaduživanju Opštine Negotin kod poslovne banke pod povoljnim uslovima, za finansiranje kapitalnih investicija u 2021. godini predviđeno je da se podigne  kredit od 54.111.000 , kako je obrazložio načelnik odeljenja za budžet i finansije Miroslav Knežević, ovaj kredit je namenski i koristiće se za realizaciju nekoliko projekata, među kojima je i rekonstrukcija pojedinih ulica.

„Kneza Miloša, Ljube Nešića, Mire Vinklajt i ulice krak od ulice Ljuba Nešića (deo Mire Vinklajt), kao i rekonstrukciju vodovodne mreže u ulicama Ljube Nešića i Mire Vinklajt“.

Odbornici su usvojili i Odluku o izmeni i dopuni odluke o budžetu opštine Negotin za 2021. godinu. Razlog za rebalans su ostvareni veći prihodi budžeta za prvih šest meseci i saglasnost Ministarstva finansija na zahtev za kreditno zaduženje.

Dnevni red 37. sednice je dopunjen na samom početku zasedanja, te se pred odbornicima našao i predlog rešenja o izmeni članova opštinske izborne komisije.

Odbornici su razmatrali i usvojili predlog Rešenja o međusobnom raspolaganju između vlasnika građevinskog zemljišta u javnoj svojini. Trideset sedma sednica Skupštine opštine Negotin održana je u velikoj sali Skupštine opštine Negotin u prisustvu 34 odbornika.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts