четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Održan je Petrovdanski vašar u Negotinu

Održan je Petrovdanski vašar u Negotinu

U Negotinu je nakon prošlogodišnje pauze zbog pandemije COVID 19, održan letnji Petrovdanski vašar na radost velikog broja ljudi. Decenijama u nazad su vašari mesta gde se kupuju raznorazni proizvodi, sreću prijatelji i rodbina koje namamo često priliku da vidimo, a neretko su to i centri zabave za mnoge vašardžije.

Negotinski vašar koji je ove 2021. godine nakon pauze zbog epidemije korona virusa održan na Petrovdan, bio je veliko iznenađenje za sve, kako one koji su prodavali robu, tako i za one koji su obilazili štandove. Vašardžije su uglavnom bile razočarane, kako kažu sa nestrpljenjem su isčekivali ovu nadaleko poznatu manifestaciju i nisu se nadali da će biti tako skromna.

Bez obzira na skromniju ponudu, ni ovoga puta nisu izostali oni prepoznatljivi proizvodi koji vašar čine jednom od najiteresantnijih manifestacija za široke narodne mase, neponovljive vašarske mekike i licidarska srca i kolači, zatim zabava za decu i omladinu na ringišpilu i u zabavnom parku. Naravno ugostitelji koji su i ove godine postavili šatore, posetioce su mamili pečenjem koje su okretali na žaru pred sam ulaz u šator. I kao što to po nekom nepisanom pravilu biva, jedni su mišljenja da  vašar nije zadovoljio njihova očekivanja, dok su drugi srećni što je panađur uopšte i održan. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts