понедељак, 29 априла, 2024

20 godina sa vama
BUDUĆNOST GRADA ZAJEČARA: Grad Zaječar nagradio 107 vukovaca i 81 učenika koji je osvojio neko od prva tri mesta na državnim i međunarodnim takmičenjima

BUDUĆNOST GRADA ZAJEČARA: Grad Zaječar nagradio 107 vukovaca i 81 učenika koji je osvojio neko od prva tri mesta na državnim i međunarodnim takmičenjima

Direktorima osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Zaječara čiji su učenici nosioci Vukovih diploma ili su osvojili neko od prva tri mesta na državnim ili međunarodnim takmičenjima, uručena su priznanja na svečanosti koja je organizovana u gradskoj upravi. 107 učenika je osvojilo Vukovu diplomu, dok je 81 đak postigao zapažene rezultate na državnim ili međunarodnim takmičenjima osvojivši jedno od prva tri mesta.

Dodela priznanja je i ove, kao i prošle godine organizovana bez prisustva najzaslužnijih,odnosno đaka ali kako je istakao pomoćnik gradonačelnika Zaječara za omladinu i sport Milan Stanković, takva odluka je doneta iz predostrožnosti zbog korona virusa.

„Mi iz gradske uprave smo se odlučili da kao i prošle godine nagrade uručimo direktorima, pre svega zbog korone, koja je hvala Bogu na izlazu, nadam se da ćemo sve to uspešno da prebrodimo i da će nas sledeće godine biti u mnogo većem broju“, rekao je Stanković.

107 učenika je osvojilo Vukovu diplomu, od tog broja njih 56 su srednjoškolci a 51 vukovac odličan uspeh je ostvario u osnovnoj školi. Nebojša Milić dir. u OŠ Desanka Maksimović u Zaječaru kaže da ima puno dobre dece na veliko zadovoljstvo svih nas.

„Godina za nama nas je omela da se spremimo i učestvujemo na takmičenjima, deca su nastavu slušala na daljinu i to je bila otežavajuća okolnost ali zato ima puno vukovaca istakao je dir. Milijić.

Pored vukovaca 81 učenik je osvojio neko od prva tri mesta na državnim ili međunarodnim takmičenjima. 49 su osnovci, a 32 su srednjoškolci.

„Dugujemo zahvalnost našoj gradskoj upravi što pokazuje brigu i interesovanje za našu najbolju decu, sa nadom da će ta deca u budućnosti završiti željene fakultete i da će se većina njih vratititi u Zaječar“, kaže dir. Gimnazije u Zaječaru Srđan Stanojević.

Ekonomska škola standardno svake godine ima šest do osam učenika koji osvajaju Vukovu diplomu, što je slučaj i ove godine.

„Mi standardno svake godine imamo šest do osam učenika koji osvajaju Vukovu diplomu, a zbog korone smo imali mali broj učenika koji je učestvovao na takmičenjima“, rekao je dir. Ekonomske škole Saša Petrović.

Izražavajući zadovoljstvo zbog velikog broja nagrađenih učenika pomoćnik gradonačelnika Zaječara za omladinu i sport Milan Stanković, naglasio je da se nada da će učenici koji su uspešno završili srednje škole upisati željene fakultete, a da će svršeni osnovci upisati odabrane srednje škole. „Želja svih nas je da će se ovi mladi ljudi ostvariti i na profesionalnom i na ljudskom planu“, istakao je Stanković.

„Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Grada Zaječara. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts