четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
U Negotinu uručeni ugovori stipendistima

U Negotinu uručeni ugovori stipendistima

Opština Negotin će u ovoj godini stipendirati 28 srednjoškolaca i 3 studenta, zašta je u opštinskom budžetu opredeljeno 2,5 miliona dinara.  Ugovori o stipendiranju uručeni su stipendistima na svečanosti koja je organizovana u opštinskoj upravi.

Budžet namenjen za stipendiranje studenata i srednjoškolaca u Negotinu uvećan je ove godine za pola miliona dinara u odnosu na prethodnu  i iznosi 2,5 miliona. „Opština nastoji da svake godine uveća iznos sredstava koji je namen za stipendije učenika i studenata, međutim smatram da to i dalje nije dovoljno“, rekao je predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković.

Učenici koji su ove godine ostvarili pravo na stipendiju, postigli su zapažene rezultate kako na takmičenjima tako i po pitanju uspeha na kraju godine, kažu da im ova pomoć lokalne samouprave puno znači i da planiraju dalje školovanje nakon završene srednje škole.

Opština će u narednom periodu isplatiti 31 stipendiju, utvrđen iznos stipendija za studente iznosi 7000 dinara mesečno, dok je iznos za srednjoškolce 4000 dinara. Stipendije se isplaćuju u deset mesečnih rata.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts