субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Radovi na rekonstrukciji saobraćajnice Kladovo – Donji Milanovac u punom jeku

Radovi na rekonstrukciji saobraćajnice Kladovo – Donji Milanovac u punom jeku

Rekonstrukcija saobraćajnice Kladovo – Donji Milanovac dužine 63 km koja je započela ovog proleća, odvija se planiranom dinamikom. U četvrtak je asvaltirana završnim slojem asvalta deonica u dužini od 7km između Tekije i Golog brda, inače je plan da se kompletna obnova državnog puta do Donjeg Milanovca završi do 1. decembra.

26. aprila započela je kompletna rekonstrukcija puta od Kladova do Donjeg Milanovca, a radovi se odvijaju na celoj deonici ove saobraćajnice. Na pojedinim delovima puta skida se samo habajući sloj i priprema za novi asvalt, dok je na nekim delovima neophodno i dodatno tamponiranje i priprema. U četvrtak 17. juna  privedeni su kraju završni radovi na asvaltiranju nosećeg sloja, asvalnom masom debljine 5cm na deonici dugoj 7km između Tekije i Golog brda. Kako je istakao Nikola Vuković pomoćnik predsednika opštine Kladovo, obnova ove saobraćajnice je itekako važna za ovaj deo Srbije, pored ostalog i zbog  mnogo brže i sigurnije veze sa zapadom zemlje.

U toku izvođenja radova saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom uz naizmenično propuštanje vozila uz semaforsku signalizaciju. Vuković je ovom prilikom apelovao na vozače da budu krajnje strpljivi i tolerantni, te da brzinu kretanja prilagode uslovima na putu.

Letnja turistička sezona će brojne turiste i putnike namernike dovesti u neku od podunavskih opština na istoku Srbije. Punici koji se odluče da krenu dunavskom magistralom iz pravca Donjeg Milanovca prema Kladovu i obratno, neophodnao je da pokažu razumevanje za sve učesnike u saobraćaju, obzirom da su radovi u punom jeku, što će dodatno usporiti njihovo putovanje ka određenoj destinaciji. Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom, a je plan da se kompletna obnova ovog puta završi do 1. decembra. 


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts