четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Opština Negotin proslavila opštinsku slavu Spasovdan

Opština Negotin proslavila opštinsku slavu Spasovdan

Vaznesenje Gospodnje – Spasovdan Vaznesenje Isusa Hrista spada u pokretne praznike i uvek pada na četvrtak, četrdeset dana posle Vaskrsa, a deset dana pre Duhova. Na Spasovdan se širom Srbije organizuju zavetine i litije, a ovaj praznik opština Negotin obeležava kao opštinsku slavu.

Opština Negotin već dugi niz godina proslavlja opštinsku slavu Spasovdan brojnim priredbama i svetkovinama. Obzirom da su u zemlji i dalje na snazi mere na suzbijanju covid 19, proslava je ove godine upriličena skromnije nego u godinama pre epidemije, u zgradi opštinske uprave uz obredno rezanje slavskog kolača u prisustvu zaposlenih i predstavnika javnih preduzeća i ustanova. U svojoj besedi nakon rezanja kolača, iguman manastira Bukovo arhimandrid Kozma čestitao je svim građanima slavu, ističući značaj i angažovanje lokalne samouprave u proteklom periodu u obnovi bogomolja na teritoriji opštine.  

U opštini Negotin je početkom ovog meseca ukinuta vanredna situacija zbog poboljšanja epidemiološke situacije i pada broja zaraženih korona virusom. Predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković je istakao da su uloženi značajni napori da se situacija stabilizuje ali da je oprez i dalje neophodan.

Veličković je čestitajući slavu svim vernicima, naglasio da je i u narednom periodu neophodan timski rad jer pojedinac sam ne može da uradi onoliko koliko dobar tim može. „Moramo da shvatimo da nam je cilj isti, da nas bude sve više, da nam opština cveta i da budemo ponosni što živimo u Negotinu“, rekao je predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts