петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Održana 36. sednica SO Negotin

Održana 36. sednica SO Negotin

U Negotinu je održana tridesetšesta sednica Skupštine opštine Negotin. Odbornici, njih 34 koliko ih je prisustvovalo zasedanju razmatrali su  9 predloga odluka, koliko ih je bilo na dnevnom redu. Pored odluke o završnom računu budžeta za prošlu godinu, usvojena je i odluka koja će omogućiti realizaciju obaveza iz ugovora o donaciji koji su potpisale opština Negotin i „Eliksir“ grupa, na osnovu kojeg će ova pomenuta firma u narednih 25 godina uplaćivati po 50 miliona dinara godišnje u opštinski bužet.

Skupština opštine Negotin je na svom 36. zasedanju, pored ostalog usvojila odluku o završnom računu budžeta opštine Negotin za 2020. godinu. Kako je obrazložio predsednik SO Negotin mr Milan Uruković zakonska obaveza je da se na kraju godine kada se kreira i usvaja budžet za narednu godinu, donese odluka o angažovanju eksternerne revizije budžeta za prethodnu godinu.

Odbornici su usvojili odluku o davanju saglasnosti na naplatu menica u 2021. godini,  predatih  radi  obezbeđenja  finansiranja projekata po osnovu ugovora o donaciji koji je potpisan 14.04.2021. godine između predstavnika opštine Negotin i „Eliksir“ grupe. Naime ova odluka omogućiće realizaciju svih ugovorenih obaveza, a „Eliksir“ grupa se obavezala da će u narednih 25 godina uplaćivati po 50 miliona dinara godišnje u opštinski bužet, kako je obrazložio predsednik Uruković u ugovoru su tačno precizirane obaveze i projekti koji će tim novcem biti finansirani.

Osim pomenutog, na 36. sednici SO Negotin doneta je i odluke donošenju  plana  detaljne  regulacije infrastrukturnog   koridora   državnog   puta   od saobraćajnog čvora Dušanovac do granice K.O.Prahovo i K.O. Radujevac, zatim odluka o pribavljanju, raspolaganju i razmeni  građevinskog  zemljišta  u  javnoj  svojini opštine Negotin. Usvojeno je i  rešenje o  imenovanju  komisije  za  utvrđivanje  naziva ulica, trgova i drugih delova naseljenog mesta.  Tridesetšesta sednica Skupštine opštine Negotin održana je u sali Doma kulture „Stevan Mokranjac“ Negotin u skladu sa važećim epidemiološkim merama.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts