среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
Završeno je dečje igralište u gradskom parku u Negotinu

Završeno je dečje igralište u gradskom parku u Negotinu

U gradskom parku u Negotinu, preko puta zgrade opštine uređeno je novo dečje igralište,  za šta je lokalna samouprava izdvojila  3.804.360,00 dinara sa uračunatim PDV-om. Najmlađi Negotinci i njihovi mali rođaci koji žive u inostranstvu, a provešće leto u Negotinskoj krajini  moći da svoje  vreme za igru provedu naovom igralištu u centru grada.

U predstojećim letnjim mesecima očekuje se da ovaj prostor bude ispunjem decom, igralište je obloženo je zaštitnom oblogom čiji je zadatak da amortizuje eventualne padove i povrede. Pored obloge opremljeno je i  multi funkcionalnim kompleksom koji se sastoji od 4 kule, 3 tobogana, tri penjalice i nekoliko mesta za provlačenje,  dve metalne ljuljaške sa dva sedišta, dve klackalice krivog dizajna, dva konjića- njihalice na federu i lučna penjalica.

„Igralište zauzima površinu od oko 300m2, lokalna samouprava je za kompletno sređivanje ovog prostora izdvojila  3.804.360,00 dinara“, istakao je predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković.

Predsednik Veličković je  uputio apel većoj deci i tinejdžerima da se odgovorno ponašaju prema mobilijaru na igralištu, kako bi mnoge generacije dece provodile kvalitetno vreme u ovom delu grada koji je namenjen dečijim igrama.

Igralište je opremljeno i klupama i info tablom, prema rečima predsednika opštine Negotin postavljeni mobilijar poseduje Sertifikat o bezbednosti za dečije igralište u skladu sa Pravilnikom o beznednosti dečijih igrališta.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts