четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama

Muzej „Krajine“ u Negotinu učestvovaće u manifestacija „Muzeji za 10“

U Srbiji će i ove godine od 12. do 18. maja 2021. godine biti organizovana manifestacija Muzeji za 10, obuhvatiće obeležavanje Međunarodnog dana muzeja, Evropske noći muzeja i Nacionalne nedelje muzeja. Kao i svake godine muzej „Krajine“ u Negotinu učestvovaće u pomenutoj manifestaciji ali ove godine sa skromnijim sadržajima zbog aktuelne situacije.

„Ova manifestacija traje već dosta godina, započela je pod okriljem jedne privatne produkcije sa događajem „Noć muzeja“, da bi kasnije 2016. godine nacionalni muzeji pod pokroviteljstvom ministarstva kulture odvojili svoju manifestaciju koja nosi naziv „Muzeji za 10“ „, istakao je dir. ove ustanove kulture Ivica Trajković. Kako kaže, Muzej „Krajine“ svake godine daje svoj doprinos ovom kulturnom događaju organizovanjem raznih programa za posetioce svih svojih objekata.

Muzej „Krajine“ u Negotinu učestvovaće u pomenutoj manifestaciji ali ove godine sa skromnijim sadržajima, obzirom da je na teritoriji opštine i dalje na snazi vanredna situacija zbog covida 19. Naime za početak Manifestacije 12. 05.2021. biće priređena dokumentarna izložba o dinastiji Obrenović koja će biti dostupna pojedinačnim posetama, a 15. i 18. maja predviđene su online prezentacije dve knjige za decu.

Nadležni u muzeju „Krajine“ podsećaju sve zainteresovane da brojne sadržaje na kojima su radili u prethodnom periodu, mogu pogledati na njihovomYou Tube kanalu kao i na društvenim mrežama.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts