петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
U Nišu je otvorena četvrta specijalna bolnica u sistemu bolnica dr Đorić

U Nišu je otvorena četvrta specijalna bolnica u sistemu bolnica dr Đorić

U Nišu je otvorena četvrta specijalnih bolnica u sistemu bolnica dr Đorić. Kako je istakao dr Milan Đorić u pitanju je proširenje kapaciteta internističkog odeljenja.

Nova bolnica je opremljena najnovijom magnetnom rezonancom za vrhunsku dijagnostiku, salom za spirometriju, infuzionim centrom, endoskopskom salom i velikom intenzivnom negom sa kapacitetom od dvanaestak postelja.

U toku godine u specijalnim bolnicama dr Đorić bude izvršeno od četiri hiljade do pet hiljada pregleda, pored toga oko hiljadu pacijenta godišnje mora biti pregledano i na skeneru, kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Otvaranjem nove specijalne bolnice stvorenu su i uslovi za angažovanje dvoje novih internista, osam tehničara i anesteziologa. Specijalna bolnica dr Đorić trenutno ima 11 lekara u stalnom radnom odnosu, oko dvadesetak tehničara, četvoro negovatelja, higijeničara i oko tideset konsultanata.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts