четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić posetio opštinu Boljevac

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić posetio opštinu Boljevac

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić posetio je opštinu Boljevac, gde se  zajedno sa svojim saradnicima sastao sa rukovodstvom opštine.
Teme sastanka bile su programi Ministarstva za brigu o selu i potencijali razvoja sela Boljevačke opštine.

Ministarstvo za brigu o selu započelo je u martu novi program pomoći zadrugama koji predviđa pola milijardi dinara za stare i novoformirane zadruge. pored toga ovo ministarstvo pokrenulo je i program podele praznih kuća sa okućnicom. “ Ovo nije nije moja prva poseta Boljevcu i bilo je praktičnih rezultata. Sela Srbije očekuju pomoć, ne mogu sama, ako nestanu sela, nestaće i Srbija“, izjavio je resorni ministar Milan Krkobabić.

Opština Boljevac se ubraja u ruralne opštine, najveći broj stanovništva živi na selu i bavi se poljoprivredom. Predsednik opštine dr Nebojša Marjanović istakao je nakon sastanka sa ministrom Milanom Krkobabićem, da je itekako važna poseta ministra za brigu o selu ovoj opštini, obzirom da su ovom prilikom dogovoreni i neki konkretni koraci koji će biti načinjeni u narednom periodu kako bi se pružila pomoć boljevačkim selima.

Nakon sastanka u opštinskoj upravi, ministar je sa svojim saradnicima obišao i sela Vrbovac i Bačevica, inače na teritoriji opštine Boljevac postoje četiri zadruge, jedna od njih je ženska zadruga koja je aplicirala na konkurs ministarstva za brigu o selu kojim je predviđeno pola milijardi dinara za stare i novoformirane zadruge.   

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts