уторак, 19 марта, 2024

20 godina sa vama
U Salašu je počela akcija podmlađivanja drvoreda

U Salašu je počela akcija podmlađivanja drvoreda

U Salašu je počela akcija podmlađivanja drvoreda koji se nalazi pored glavne ulice. Sadnjom mladica šarenolisnog Javora i popravkom i farbanjem klupa koje se nalaze u centru sela, JKP „Timok održavanje“ započelo je posao prolećnog sređivanja i seoskih mesnih zajednica.

Drvoredi u Salašu su poslednji put uređeni pre skoro 10 godina, a krajem prošle godine su radnici JKP „Timok održavanje“ završili  poslove na izdizanju krošnji i seči suvih i polomljenih grana na stablima duž glavnih saobraćajnica u selu. Kako je istakao Vice Lalić pomoćnik direktora JKP “Timok održavanje”, u ovoj mesnoj zajednici je planirana sadnja 15 sadnica šarenolisnog Javora, kao i farbanje i popravka klupa u samom centru naselja.

„Ozelenjavanje i uređenje samog centra Salaša bilo je neophodno, obzirom da je Drvored oformljen devedesetih godina prošlog veka, a od tada pa do prošle godine skoro da se ništa nije radilo po tom pitanju“, kaže tihomir Stanković predsednik saveta MZ Salaš.

Stanković se nada da će u toku ove godine biti realizovane i drugi aktivnosti koje su planirane za ovo selo, poput uređenja dečijeg igrališta sa kompletnim mobilijarom.

Kako je ovom prilikom rečeno, radnici  JKP „Timok održavanje“ će nakon Salaša narednih dana biti angažovani  na sličnim poslovima u Velikoj Jasikovi, a potom i u ostalim seoskim sredinama.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts