четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Sanitarna inspekcija u Zaječarskom i Borskom okrugu sprovela 10.000 nadzora

Sanitarna inspekcija u Zaječarskom i Borskom okrugu sprovela 10.000 nadzora

U odnosu na ostale gradove i opštine u Srbiji na teritoriji Borskog i Zaječarskog okruga se epidemiološke mere ozbiljnije sprovode. Inspekcije su do sada sprovele 10 hiljada nadzora, izdale 10 prekršajnih naloga po 5000 dinara i  tri prekršajna naloga po 150.000 dinara.

Na teritoriji Borskog i Zaječarskog okruga mere na suzbijanju širenja COVID 19 se sprovode mnogo bolje nego ostalim krajevima Srbije. Kako je istakla Bistrica Mihailović šefica sanitarne inspekcije odsek Zaječar gostujući u emisiji „Zaječar moj grad“ ljudi se maksimalno trude da primenjuju sve odluke kriznog štaba ali kako kaže, jako je teško obzirom da cela ova situacija jako dugo traje. Inspekcijske službe kontrole rade svakodnevno, pa čak i vikendom tako da je u decembru prošle i tokom prva tri meseca ove godine sprovedeno blizu 10.000 nadzora.

Mihajilović ističe da je kontrolama utvrđeno da se mere naviše krše u vozilima javnog prevoza, u taksi vozilima kao i u prodavnicama. Prema podacima odseka za inspekcijske poslove ministarstva zdravlja uočeno je povećanje kršenja mera na teritoriji čitave Srbije u odnosu na prethodni petomesečni period.

Prema podacima sanitarne inspekcije odseka Zaječar, ako se posmatra kraj prošle godine i prva tri meseca 2021. god. izrečeno je deset prekršajnih naloga po pet hiljada dinara, kao i tri prekršajna naloga koji su izrečeni ugostiteljkim objektima po 150.000 dinara. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts