четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Opština Kladovo slavi 154 godine od oslobođenja od viševekovne turske okupacije

Opština Kladovo slavi 154 godine od oslobođenja od viševekovne turske okupacije

Kladovo 26. april obeležava kao dan opštine u znak sećanja na 26. april 1867. godine kada je turski izaslanik predao ključeve trđave Fetislam artiljerijskom kapetanu Milutinu Jovanoviću. Ove godine su svečanosti obeležavanja ovog značajnog datuma za opštinu Kladovo prisustvovali i predstavnici javnog, kulturnog i političkog miljea ovog podunavskog grada. Kao i svake godine i ovoga puta su dodeljena godišnja priznanja i nagrade zaslužnim pojedincima i organizacijama.

Opština Kladovo ove 2021. godine slavi 154 godine od oslobođenja ove podunavske varoši od viševekovne turske okupacije. Svečanost je ove godine organizovana u senci nesrećne pandemije COVID 19, uz poštovanje svih preporučenih mera. „Godina za nama bila je godina izazova, borili smo se da sačuvamo zdravlje naših sugrađana ali smo uprkos epidemiološkoj situaciji uspeli da ispunimo vađne planove koje smo zacrtali“, rekao je obraćajući se prisutnima predsednik opštine Kladovo Saša Nikolić.

Kako je istakao Dragan Maksimović predsednik SO Kladovo, opština  Kladovo je danas biser na Dunavu, i to je postignuto uprkos svim problemima sa kojim se čovečanstvo suočava u poslednje vreme. Značajno je, kako je istakao i da se brojni projekti realizuju i da ova opština na krajnjem istoku zemlje ide putem prosperiteta napred.

Kao i svake godine i ovoga puta su dodeljena godišnja priznanja i nagrade zaslužnim pojedincima i organizacijama, obzirom da je prošle godine dan opštine obeležen simbolično, te ni priznanja nisu uručena, ato je ipak dugogodišnja tradicija u Kladovu

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts