субота, 27 априла, 2024

20 godina sa vama
Održana  35. sednica SO Negotin

Održana 35. sednica SO Negotin

U Negotinu je održana  35. sednica SO Negotin, uz dopune na samom početku zasedanja, na  dnevnomi redu našlo se 20 tačaka. Odbornici su pored ostalog usvojili lokalni akcioni plan zapošljavanja za period od 2021. god do 2023.godine, kao i niz izveštaja o poslovanju sa finansijskim izveštajima ustanova i institucija čiji je osnivač opština Negotin.

 Odbornicima su izveštaje o radu i finansijske izveštaje za prošlu godinu narodne biblioteke „Dositej Novaković“, muzeja „Krajine“, Istorijskog arhiva, Centra za socijalni rad, TOO Negotin i Doma kulture „Stevan Mokranjac“ prezentovali direktori pomenutih ustanova .  Skupština je usvojila i odluku o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite na teritoriji opštine Negotin, obzirom da je sektor za vanredne situacije stavio primedbu na postojeću odluku.

Na dnevnom redu bila je i odluka o usvajanju lokalnog akcionog plana zapošljavanja za period od 2021. do 2023. godine. Kako je istakao predsednik SO Negotin mr Milan Uruković, ovo je prvi put da se lokalni plan zapošljavanja donosi za period od tri godine, u lokalnom budžetu su za ovu godinu predviđena sredstva u iznosu od dva miliona dinara.

Skupština je na ovom zasedanju usvojila i dve odluke koje se  tiču usvajanja plana generalne regulacije za naselje Prahovo i kompleks hemijske industrije u Prahovu. Obzirom da se u skladu sa poslovnikom predstavnici pomenute hemijske industrije ne mogu obratiti skupštini, novinarima je nakon skupštinskog zasedanja detaljnije informacije o tim odlukama dao zamenik gen.dir. kompanije „Eliksi“ Branko Marković.

Odbornici su ovom prilikom usvojili i odluku o usvajanju godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u ovoj opštini za tekuću godinu, kao i nekoliko odluka u vezi komasacije na teritoriji opštine. Sednica je u skladu sa važećim merama za suzbijanje širenja COVID 19. održana u sali doma Kulture „Stevan Mokranjac.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts