петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
U Negotinu se iz dana u dan beleži sve veći broj inficiranih korona virusom

U Negotinu se iz dana u dan beleži sve veći broj inficiranih korona virusom

U Negotinu se iz dana u dan beleži sve veći broj inficiranih korona virusom. “ Bez obzira na činjenicu da je vanredna situacija i dalje na snazi u našem gradu, ljudi su se ipak opustili u pogledu poštovanja mera“, rekao je na pres konferenciji predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković, izražavajući zabrunost da bi mart mogao biti najgori mesec do sada kada su u pitanju covid brojke.

U januaru je u opštini Negotin registrovano 142 pozitivna slučaja, u februar 269, dok su u prvih sedam dana marta još 174 osobe bile covid 19 pozitivne.

Veličković je istakao da oni koji ne poštuju mere, a to se odnosi kako na pojedine ugostiteljske objekte, tako i na privatna slavlja koja građani organizuju u svojim domovima, moraju da počnu da se odgovorno ponašaju, jer svojim pređašnjim ponašanjem doprineli su da se epidemijska situacija pogorša.

Podaci ZC Negotin pokazuju da da se u negotinskoj bolnici na kovid odeljenjima od prošlog marta do sada lečilo 568 inficiranih osoba. Prema istim podacima samo u ZC Negotin od početka epidemije do danas preminulo je 55 pacijenata. Predesnik Veličković osvrnuo se i na tok vakcinacije.

“ U opštini Negotin je ukupno vakcinisano 5006 građana, od toga je Sinofarm vakcinom ukupno vakcinisano 4448 osoba, Fajzerovom 278, i Astrazeneka 280″.

U toku naredna dva dana biće nastavljena vakcinacija Sinofarm vakcinom koju će će primiti 520 osoba, od kojih je 100 nepokretnnih, to se odnosi i na grad i na seoske MZ, a u sredu počinje revakcinacija.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts