четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
“Ko ima volje, ima i načina” učenici 1. razreda OŠ „Stevan Mokranjac“ iz Kobišnice obradovali mame povodom 8. marta

“Ko ima volje, ima i načina” učenici 1. razreda OŠ „Stevan Mokranjac“ iz Kobišnice obradovali mame povodom 8. marta

8. mart je godinama u nazad bio povod organizacije brojnih školskih priredbi mamama i bakama u čast. Međutim ova nesrećna epidemija negativno se odrazila čak i na đačke aktivnosti, te su izostale i svečanosti koje su ranije u svim školama bile priređene povodom dana žena. Ipak najdraže ženske osobe nisu zaboravljene, jer ako ima volje ima i načina, a to su dokazali učiteljica Danijela Pejčić i njeni prvaci iz OŠ „Stevan Mokranjac“ iz Kobišnice.

Mališani obučeni u svečana odela, euforija i trema pred nastup na školskoj privredi, sa jedne strane i ushićenje i strepnja mama i baka da li će njihovi najmiliji zablistati ili će se možda zbuniti prilikom nastupa, sastavni je deo već godinama školskih svečanosti u čast žena. Nažalost svega toga ove godine nije bilo, ipak mamama učenika 1. razreda OŠ „Stevan Mokranjac“ iz Kobišnice putem vibera stigle su najlepše čestitke i recitacije povodom 8. marta. „Situacija u kojoj se nalazimo i uslovi u kojima radimo nisu nas omeli, da posvetimo pažnju najdivnijim osobama, nasim majkama i babama“, istakla je učiteljica Danijela Pejčić, ona kaže da bez obzira što su časovi skraćeni i vrlo malo vremena borave u školi, ipak su se njeni prvaci potrudili da obraduju svoje mame prelepim poklonima i recitacijama.

Deca su poklone i recitacije pripremala uglavnom tokom odmora zajedno sa svojom učiteljicom, obzirom da je jako malo vremena za vannastavne aktivnosti. Inače ono što je posebno interesantno kada su ovi prvaci u pitanju, jeste podatak da učenica Dajana Čumpujerović iz Bukovča u porodici živi sa mama Sanelom, baka Snežanom, prababom Darom, čukunbabom Gunom i tetkom Jelenom, što je prava retkost u današnje vreme.

Svaka mama je pored recitacije dobila i vaznu sa cvećem, koja je delo ruku njinog deteta, a pored toga poklon upotpunjuje i uramljena slika svakog mališana. Učiteljica Pejčić uz najlepše želje svim pripadnicama ženskog pola izražava nadu da će sledeći dan žena biti obeležen kako smo svi navikli ali sa epidemijom daleko iza nas.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts