петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin doneo Zaključak o sprovođenju mera Vlade Republike Srbije

Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin doneo Zaključak o sprovođenju mera Vlade Republike Srbije

Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin doneo Zaključak o sprovođenju mera Vlade Republike Srbije.

Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin na 5. telefonskoj sednici Štaba održanoj danas, u cilju sprovodeđenja mera Кriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije predloženih na sednici održanoj 16.03.2021.godine i usvojenih od Vlade Republike Srbije, doneo je:

ZAКLJUČAК O SPROVOĐENJU MERA VLADE REPUBLIКE SRBIJE NA TERITORIJI OPŠTINE NEGOTIN

I. Od srede 17. marta 2021. godine do 6 časova u ponedeljak 22. marta 2021. godine, zabranjuje se rad svim objektima u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo (trgovinske i druge radnje i prodajna mesta), koji pružaju usluge u oblasti ugostiteljstva (restorani, kafići, barovi i sl.), koji pružaju usluge u zatvorenim ili otvorenim trgovinskim centrima i sličnim objektima u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo (tržni centri i sl.), priređivačima posebnih i klasičnih igara na sreću (kladionice, kockarnice i sl.), dečijim igraonicama kao i delatnosti u oblasti sporta koja podrazumeva istovremeno prisustvo više lica u istom prostoru ili dugotrajni neposredni kontakt sa korisnikom usluge (fitnes centri, teretane, vežbaonice, spa centri, bazeni i drugi objekti namenjeni za sport i rekreaciju i slično), objektima u kojima se obavlja delatnost pružanja zanatskih i drugih usluga u neposrednom i dugotrajnom fizičkom kontaktu sa korisnikom usluge (kozmetički, frizerski i saloni lepote).

Zabrana iz stava I. ovog Zaključka se ne odnosi na radno vreme:

• preduzeća, fabrika i njihove interne organizacije rada i poslovne aktivnosti. Takođe, u uobičajenom radnom vremenu biće otvoreni svi šalteri državne uprave, pošte, banke, osiguravajuća društva, menjačnice…

• apoteka, laboratorija, orinacija,stomatoloških i veterinarskih ordinacija, zelene pijace, i benzinskih pumpi u obavljanju delatnosti prodaje goriva,

• trgovinskih i drugih radnji u kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda prodavnica stočne hrane i pet šopovi,

• samostalnih maloprodajnih objekata u kojima se kupovina obavlja bez ulaska u objekat – kiosci i trafike,

• objekata i radnji u kojima se pružaju usluge koje ne zahtevaju dugotrajno prisustvo korisnika i u kojima je kontakt ograničeog trajanja, poput obućara, staklorezaca, krojačkih radnji, stolarskih radnji, mehaničarskih radnji, vulkanizeri, tehnički pregledi, auto-perionice, hemijska čišćenja.

• restorana i barova u okviru hotelskih i drugih kategorizoanih smeštaja isključivo za goste koji imaju prijavljen boravak u tom hotelu,

• dostava hrane je moguća od 00.00 do 24 časa.

• sportskih objekata za pripremu i održavanje registrovanih takmičenja u okviru nadležnih nacionalnih sportskih saveza.

• zakazani sportski događaji, utakmice i nastupi svih vrsta, biće održani – ali bez prisustva publike.

Vršiće se pojačana kontrola poštovanja svih epidemioloških mera od strane komunalne inspekcije, sanitarne inspekcije svih objekata kojima nije zabranjen rad.

Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin još jednom poziva na poštovanje svih epidemijskih mera i apeluje na ličnu odgovornost svih građana. Sve mere uvode se radi zaštite zdravlja stanovništva i svođenja socijalnih kontakata na minimum ali do konačne pobede nad pandemijom potreban je doprinos svih pojedinaca u društvu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts