петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Ministar finansija posetio Zaječar

Ministar finansija posetio Zaječar

Ministar finansija Vlade republike Srbije Siniša Mali boravio je u Zaječaru. Nakon sastanka sa gradonačelnikom Zaječara, ministar je održao i sastanak sa privrednicima koji posluju na teritoriji grada Zaječara.

Vlada Srbije je ka Zaječaru usmerila značajna finansijska sredstva u proteklom periodu, a ovaj grad je uvršten u projekat „Srbija 2025“ koji se radi sa kineskom kompanijom CRBC u okviru kojeg će biti izgrađena nova kanalizaciona mreža na teritoriji grada u dužini od 50km. Ministar finasija je obilazeći fabriku za  proizvodnju tel. kablova koja je još u izgradnji, a nalazi se u industrijskoj zoni „Zapad“ na zvezdanskom putu, rekao da su ovakve fabrike neophodne u celoj Srbiji i da se otvaranjem novih pogona postiže i ekonomski razvoj.

200 miliona dinara je Zaječar dobio preko ministarstva finasija samo za ulaganje u izgradnju infrastrukture severnog i južnog dela u privrednoj Zoni zapad. Gradonačelnik Zaječara je ovom prilikom rekao da se nada da će i u narednom periodu biti dobrih vesti kada je ekonomski razvoj u pitanju.

U Zaječaru će na leto biti otvorena nova fabriku za proizvodnju tel. kablova. Investicija je vredna milion i po evra, objekat se nalazi  u industrijskoj zoni Zapad , prema rečima investitora u početnoj fazi proizvodnje biće uposleno od 50 do 60 radnika.

Ministar Mali je tokom ove posete posetio i MZ Rgotina i Veliki Izvor.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts