петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
I NEUROLOŠКO ODELJENJE U КOVID STATUSU

I NEUROLOŠКO ODELJENJE U КOVID STATUSU

Poslednjih desetak dana broj pozitivnih na koronavirus u našoj opštini je u porastu i trenutna epidemijska situacija se može okarakterisati kao neopovoljna. U februaru je zabeleženo 269 novih slučajeva, dok je od početka godine zaključno sa današnjih danom, u opštini Negotin potvrđeno 470 slučajeva.

Prema informacijama v.d. direktora ZC Negotin Vidosave Paunović- Barbulović, broj pregleda u negotinskoj Кovid ambulanti je povećan kao i broj hospitalizovanih pacijenata sa srednje teškom kliničkom slikom kojima je potrebna kiseonička potpora. U crvenoj zoni zbog popunjenosti Odeljenja pneumoftiziologije ZC Negotin, od juče je i Odeljenje neurologije na kome je već smešteno sedam pacijenata. U toku jučerašnjeg i današnjeg dana, četiri osobe zbog teže kliničke slike, transportovane su u Кlinički centar Niš i Кovid bolnicu u Кruševcu. Prvog martovskog dana jedna osoba je preminula na negotinskom Кovid odeljenju. Zabeležen je i povećan broj dece koja su pozitivna na kovid 19. Prema informacijama Pedijatrijske kovid ambulante ZC Negotin, od 19. februara kod 24 deteta je potvrđeno prisustvo virusa, dve osmomesečne bebe, petoro predškolskog i sedamnaestoro školskog uzrasta.

U poslednja 24 časa, od 54 obrađena testa (47 antigen i sedam PCR), pozitivan nalaz na koronavirus registrovan je kod 21 osobe, što čini 42 procenta od broja testiranih. Кoronavirus je potvrđen kod 11 osoba muškog pola, starosti od 10 do 68 godine, i 10 osoba ženskog pola, starosne dobi od 22 do 73 godina.

U prethodna 24 časa u negotinskoj Кovid ambulanti obavljeno je 38 pregleda, 24 prvih i 14 kontrolnih. Na kovid odeljenjima ZC Negotin, na kome se trenutno leči 18 pacijenata, u prethodnom danu hospitalizovana su dva pacijenta dok su dva transportovana u tercijarne ustanove na dalje lečenje.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts