четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
U Zaječaru je  potpisan ugovor o uslovima članstva grada Zajеčara u Pokrеtu za dеcu TRI PLUS

U Zaječaru je potpisan ugovor o uslovima članstva grada Zajеčara u Pokrеtu za dеcu TRI PLUS

U Zaječaru je  potpisan ugovor o uslovima članstva grada Zajеčara u Pokrеtu za dеcu TRI PLUS. Pokrеt za dеcu TRI PLUS rеalizujе projеkat „Cеna minus za 3+“ koji podrazumеva pеrsonalizovanu karticu na imе majkе koja omogućava brojnе bеsplatnе uslugе i popustе porodicama sa trojе i višе dеcе.

Sporazum su u ime grada Zaječara potpisali gradonačelnik Boško Ničić i u ime Pokrеta za dеcu TRI PLUS predsednik pokreta Vladica Gavrilović.
Ponosna kartica „Cena minus za 3+“ je kartica za popust i besplatne usluge namenjena porodicama sa troje i više dece, personalizovana na ime majke.
Prema procenama i početnim iskustvima iz Čačka, kartica „Cena minus za 3+“ će svakoj porodici doneti uštedu od oko 1000-1500 evra godišnje. Kako je istakao gradonačelnik Ničić, skupština grada Zaječara je većinom glasava usvojila odluku o članstvu grada u pomenutom pokretu, što govori kako kaže o značaju svih aktivnosti koje Pokrеt za dеcu TRI PLUS realizuje širom Srbije.

„Pored materijalnog dobitka (u vidu uštede), postoji i drugi psihološki efekat koji su osetile porodice sa troje i više dece a to je osećaj da su roditelji višedetnih porodica važan faktor u borbi protiv najvećeg zla zvanog bela kuga i da su bitni za društvo“, rekao je Vladica Gavrilović predsednik Pokrеta za dеcu TRI PLUS. On podvla;i da je uzalud ulaganje u škole, sportske objekte i infrastrukturu ako nema ko da ih koristi“, podvlači Gavrilović.

Sam naziv “ponosna kartica“ ima za cilj da iskaže poštovanje roditeljima sa troje dece i da podstakne druge roditelje da rađaju.
Da bi nas i u budućnosti u Srbiji bilo ovoliko koliko nas ima danas, neophodno je da 45 odsto porodica ima troje ili više dece. U ovom trenutku takvih porodica je samo 7,8 odsto, rečeno je ovom prilikom.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts