понедељак, 29 априла, 2024

20 godina sa vama
U planu su snabdevanje gasom Timočkih opština i nastavak izgradnje putne infrastrukture, najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić

U planu su snabdevanje gasom Timočkih opština i nastavak izgradnje putne infrastrukture, najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić

U Timočkoj krajini su započeti neki strateški važni infrastrukturni projekti, radi se na sanaciji putne infrastrukture, u planu je i rekonstrukcija dela zdravstvenog centra u Zaječaru. Kako je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić u planu je da svim opštinama i gradovima Zaječarskog i Borskog okruga u godinama koje dolaze bude dostupan i gas, obzirom da kroz teritoriju Zaječara prolazi jedan krak Gasovoda „Balkanski tok“.

Srpski magistralni gasovod, dužine 403 kilometra, proteže se od Zaječara do Horgoša, njegov značaj je izuztno veliki za energetsku bezbednost zemlje, a kako je rekao predsednik Srbije  Aleksandar Vučić prilikom posete Zaječaru, ubuduće će se raditi na stvaranju uslova da svim timočkim opštinama i gradovima bude omogućeno snabdevanje gasom.

Pored rekonstrukcije državnog puta Zaječar – Knjaževac koja je počela krajem avgusta, predsednik Vučić je rekao da bi trebalo da uskoro bude završen projekat za tzv. Dunavsku magistralu. Kako je istakao u pitanju je brza magistrala od Požarevca do Velikog Gradišta preko Golupca do Donjeg Milanovca.

Vučić je najavio da će uskoro započeti i rekonstrukcija ZC Zaječar, a planirano je da  grad na Timoku dobije investicije vredne oko 73 miliona evra,  pored toga značajna sredstva biće usmerena i ka Negotin, obzirom da je hemijska industrijska zona od ključnog značaja za našu zemlju. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts