петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Održana 90. sednica opštinskog veća opštine Negotin

Održana 90. sednica opštinskog veća opštine Negotin

Na 90. sednici Opštinskog veća, kojom je predsedavao Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin, razmatrano je 10 predloga odluka, rešenja i zaključaka.

Većnici su jednoglasno usvojili predlog Odluke o dopuni odluke o utvrđivanju autobuskih stajališta u linijskom prevozu na teritoriji opštine Negotin, donetog u cilju poboljšavanja kvaliteta usluga linijskog prevoza. Nakon razmatranja, utvrđeni su i predlozi rešenja o davanju saglasnosti na programe rada sa finansijskim planom Narodne biblioteke „Dositej Novaković“, Doma kulture „Stevan Mokranjac“, Istorijskog arhiva i Muzeja Кrajine.

Članovi veća su utvrdili i predlog Rešenja o davanju saglasnosti na odluku NO JКP „Badnjevo“ o utvrđivanju cena komunalnih usluga odvoženja smeća i drugih otpadaka u seoskim mesnim zajednicama. Ovim predlogom Rešenja utvrđena je cena komunalnih usluga za fizička lica u seoskim mesnim zajednicama na teritoriji opštine Negotin po domaćinstvu za izvršenu uslugu odvoženja smeća i drugih otpadaka, u iznosu od 350 dinara po domaćinstvu bez PDV-a.

Na 90. sednici utvrđeni su i predlozi rešenja o izmeni rešenja o imenovanju članova školskih odbora OŠ „Vera Radosavljević“ u Negotinu i OŠ „Hajduk Veljko“ u Štubiku, kao i Zaključak o izdvajanju sredstva iz budžeta opštine Negotin, u iznosu od 389.000,00 dinara, za nagrade učenicima generacija kao i za osvojeno prvo, drugo i treće mesto na republičkim takmičenjima, smotrama i konkursima u školskoj 2019/2020. godini.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts