петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Nove mere Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin

Nove mere Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin

Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin na 42. telefonskoj sednici održanoj danas, u cilju sprovođenja mera Кriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije predloženih na sednici održanoj 28.12.2020.godine i usvojenih od Vlade Republike Srbije, doneo je:

ZAКLJUČAК

  1. U dane 31.12.2020.godine i 01.01.2021.godine, objekti u kojima se obavlja delatnost pružanja usluga u oblasti ugostiteljstva (restorani, kafići, barovi i sl.) ograničava se radno vreme od 05.00 do 18.00 časova s tim da nije dozvoljena bilo kakva muzika unutar lokala, bez izuzetka, a trgovinske i druge radnje, pekare i prodajna mesta na kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda mogu da obavljaju delatnost do 20.00 časova.
  2. Od 30.01.2021 do 11.01.2021.godine, izuzev 31 decembar 2020. i 01. januara 2021. za obavljanje delatnosti u oblastu ugostiteljstva (restorani, kafići, barovi i sl.) i trgovinskih i drugih radnji, pekara i prodajna mesta na kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda (tačka 1. Ovog Zaključka), objekti u kojima se obavlja delatnost:
  • u oblasti trgovine na malo (trgovinske i druge radnje i prodajna mesta),
  • pružanja usluge u oblasti ugostiteljstva (restorani, kafići, barovi i sl.) s tim da u vremenu od 17 do 20 časova nije dozvoljena bilo kakva muzika unutar lokala, bez izuzetka,
  • pružanja usluge u zatvorenim ili otvorenim trgovinskim centrima i sličnim objektima u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo (tržni centri, pijace i sl.),
  • priređivanja posebnih i klasičnih igara na sreću (kladionice, igraonice i sl.), dečijim igraonicama,
  • pružanja zanatskih i drugih usluga u neposrednom i dugotrajnom fizičkom kontaktu sa korisnikom usluge (kozmetički, frizerski i saloni lepote)
  • u oblasti sporta koja podrazumeva istovremeno prisustvo više lica u istom prostoru ili dugotrajni neposredni kontakt sa korisnikom usluge (fitnes centri, teretane, vežbaonice, SPA centri, bazeni i drugi objekti namenjeni za sport i rekreaciju i slično),

MOGU DA OBAVLJAJU DELATNOST OD 05 DO 20 ČASOVA, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

  1. Ograničenje iz stava 2. ovog Zaključka se ne odnosi na radno vreme:
  • apoteka i benzinskih pumpi u obavljanju delatnosti prodaje goriva, koji mogu da rade i van radnog vremena utvrđenom u stavu 1. ovog Zaključka
  • trgovinske i druge radnje, pekare i prodajna mesta na kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda mogu da rade do 21.00 čas.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts