понедељак, 29 априла, 2024

20 godina sa vama
Narodni muzej „Zaječar“ putem lajvstrima otvoro izložbu „Pozdrav iz Zaječara– putovanje razglednicama kroz vreme“

Narodni muzej „Zaječar“ putem lajvstrima otvoro izložbu „Pozdrav iz Zaječara– putovanje razglednicama kroz vreme“

Narodni muzej „Zaječar“ putem  lajvstrima otvoro izložbu „Pozdrav iz Zaječara– putovanje razglednicama kroz vreme“, autora Nine Pogarčić, istoričara umetnosti-višeg kustosa. Događaj je realizovan na ovaj način zbog  epidemiološke situacije, a u cilju prevencije protiv Kovida-19.  Nina Pogarčić autor ove izložbe ističe da razglednice u svom fizičkom obliku nestaju i da ih zamenjuju novi digitalni mediji, koji na društvenim mrežama uz pomoć slike i teksta imaju istu dinamiku.

Pogarčić je izrazila nadu da će ova izložba oživeti sećanja kod starijih zaječaraca, a da će nove generacije moći da steknu nova saznanja i da će građane podstaći da se upoznaju sa kulturnim nasleđem grada na Timoku.Zainteresovani građani  bili su  u prilici da otvaranje izložbe prate uživo na fejsbuk strani Narodnog muzeja „Zaječar“.  Izložba se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts