понедељак, 6 маја, 2024

20 godina sa vama
Meštani Mokranja nezadovoljni zbog neredovnog snabdevanja električnom energijom

Meštani Mokranja nezadovoljni zbog neredovnog snabdevanja električnom energijom

Meštani Mokranja već godinama unazad imaju problem u snabdevanju električnom energijom, kako kažu bilo kakva  promena vremena, vetar, slabija kiša, snežne padavine uzrokuju prestanak u snabdevanju strujom. Nezadovoljni žitelji ovog negotinskog sela okupili su se ispred ED Negotin  kako bi izrazili svoje nezadovoljstvi i zatražili od nadležnih da se ovaj višegodišnji problem konačno reši.

„Ljudi su postali jako nestrpljivi i nervozni, obzirom da su u Mokranju uglavnom staračka domaćinstva, neredovno snabdevanje električnom energijom u zimskim uslovima dodatno otežava život meštanima u ovom selu“, kaže Živorad Niculović iz Mokranja.

Žika Marković je inostrani penzioner koji se ovog leta iz Švajcarske vratio u rodno selo, kako bi penzionerske dane proveo tamo gde je rođen. Međutim povratak kući je uslovio i neka neprijatna zbivanja. “ Kako je moguće da u 21. veku neko nema struju“, pita se Marković.

„Problem nije nastao ove godine, on  naše ljude muči odavno, jako je teško da se živi i normalno funkcioniše kada se desi da struje ne bude i po dvanaest sati, a upravo se to desilo pre nekoliko dana“, kaže Krsta Stanković.

Meštani Mokranja sastali su se sa nadležnima u ED Negotin, kako kažu imali su korektan i konstruktivan sastanak na kome im je re č eno da je do nestanka struje došlo zbog snežnih padavina i polomljenih grana drveća, problem je trenutno rešen i uspostavljeno je snabdevanje električnom energijom. Žitelji ovog sela kažu da je dogovoreno da se ovaj problem trajno reši, međutim kada će to tačno biti još uvek nije poznato, pošto nadleži u ED Negotin nisu imali nikakvo saopštenje za medije po tom pitanju.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts