недеља, 5 маја, 2024

20 godina sa vama
Zamenjena stolarija u PU Pčelica u Negotinu

Zamenjena stolarija u PU Pčelica u Negotinu

Oko 35 miliona dinara je tokom protekle tri godine uloženo u sređivanje objekata PU „Pčelica“ u Negotinu. Sredstva su dobijena putem konkursa koje raspisuje kabinet  ministra bez portfelja, zadužen za demografiju i populacionu politiku. Samo u ovoj godini investirano je blizu devet miliona dinara, 85 % sredstava je i budžeta resornog ministarstva, dok je učešće opštine 15%.

U PU Pčelica u Negotinu  zamenjena je stolarija po projektu koje sufinansira Kabinet ministarke bez portfelja, zadužen za demografiju i populacionu politiku. U 2020.godini opštini Negotin je opredeljeno 7.044.645 dinara za projekat programa podrške sprovođenja mera populacione politike. Projekat podrazumeva zamenu stolarije na prvoj zgradi Predškolske ustanove “Pčelica”, edukaciju iz oblasti populacione politike, kao i usklađivanje rada i roditeljstva, a učešće lokalne samouprave iznosi 1.243.172 dinara.  

,,Cilj realizacije svih projekata u vrtiću „Pčelica“ jeste poboljšanje uslovo boravka dece u ovim objektima, kao i podizanja kvaliteta pruženih usluga“, istakla je direktorka PU „Pčelica“ Radmila Madžarević.

Iz fonda 2018. i 2019. godine završeni su radovi na zameni dela krova i oluka na drugoj zgradi vrtića u kojoj se, između ostalih, nalaze jaslice, kao i stolarija na istoj zgradi, koja nije menjana od izgradnje ove ustanove, skoro četiri decenije.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts