недеља, 5 маја, 2024

20 godina sa vama
Setva na teritoriji Borskog okruga biće završena do 10. novembra

Setva na teritoriji Borskog okruga biće završena do 10. novembra

Kompletni setveni radovi na teritoriji Borskog okruga biće završeni do 10. novembra. Kao i proteklih i ove godine najveće površine na teritoriji borskog okruga biće pod ozimom pšenicom, slede ječam, raž, uljana repica i lucerka.

Ratari su iskoristili povoljne vremenske prilike i na većem delu parcela na teritoriji Borskog okruga privode setvene radove kraju. Od predstavnika poljoprivrednih službi saznajemo da još uvek nisu zasejane planirane površine pod  pšenicom, a ove godini je  predviđeno da hlebno žito zauzme oko 23.600 hektara oranica.

Zahvaljujući izuzetno povoljnim vremenskim uslovima najvažniji jesenji poljoprivredni posao biće uskoro završen.U PSSS Negotin nadaju se da će kompletni setveni radovi biti završeni do 10. novembra.

Kao i proteklih i ove godine najveće površine na teritoriji borskog okruga biće pod ozimom pšenicom, slede ječam, raž, uljana repica i lucerka. Poljoprivredni savetodavci podsećaju da je uz dobru agrotehniku i odabir prave sorte, moguće je dostići maksimalne prinose po hektaru. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts