петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
GRADSKI ŠTAB: Još jedna kovid ambulanta, obezbeđene dodatne linije prevoza za kovid pacijente

GRADSKI ŠTAB: Još jedna kovid ambulanta, obezbeđene dodatne linije prevoza za kovid pacijente

U prostorijama mesne zajednice “Metalurg” od sutra (subota) će biti otvorena još jedna kovid ambulanta, i to OSNOVNA KOVID AMBULANTA koja će primati samo pacijente koji prvi put dolaze na pregled i imaju neki od mogućih simptoma virusne infekcije, a tamo će se istovremeno vršiti i pcr testiranje, kao i antigenski testovi.

KOVID AMBULANTA RUDAR biće preorijentisana za pacijente koji dolaze na kontrolne preglede, a tamo će se takođe raditi i testiranje. Radno vreme ovih ambulanti biće isto, odnosno od 07 do 20 časova.

“Ono što je, uz saglasnost resornog ministarstva, cilj otvaranja nove ambulante za kovid pacijente jeste da prvenstveno sprečimo širenje virusa među potencijalno zaraženima, potencijalno izlečenima i sugrađanima koji nisu zaraženi koronom. Naši sugrađani će imati bolje uslove dok čekaju na pregled, a vreme čekanja će biti smanjeno.” rekao je gradonačelnik Aleksandar Milikić.

Takođe, na predlog gradskog Štaba za vanredne situacije, biće obezbeđeni i DODATNI POLASCI za potrebe prevoza kovid pacijenata do ambulanti, koji će saobraćati na liniji Opšta bolnica – Ekspres restoran – ambulanta Metalurg. Početna stanica biće kod bolnice sa prvim polaskom u 06 časova, dok će sa stanice kod ambulante Metalurg prvi polazak biti u 6:30 časova.

Prevoziće se isključivo pacijenti koji imaju potrebu za pregledom u nekoj od pomenutih ambulanti, prevoz će biti organizovan na sat vremena, a u svakom trenutku neophodno je pridržavanje svih mera u cilju zaštite od virusa.

Izvor: bor.rs

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts